Hoe LEGO® SERIOUS PLAY® jouw onderneming kan helpen ontwikkelen

“LEGO®, werkelijk?” “Is dat echt een methode die binnen de bedrijfswereld wordt gebruikt?” Met een brede glimlach op mijn gezicht zeg ik dan heel trots “Oh, ja”.

Heb  je ooit al  overwogen om een speelse methode in te zetten binnen de organisatieontwikkeling of voel je een innerlijke rem om dit te doen?
Het is een methode die het mogelijk maakt om inspiratie, creativiteit, openheid, communicatie en verbondenheid  te stimuleren. Kortom de dingen eens anders doen. Misschien is het nu de gelegenheid om deze methode het voordeel van de twijfel te geven en ermee aan de slag te gaan.

Hier vind je alvast enkele ideeën hoe je met LEGO® SERIOUS PLAY® een glimlach kan toveren op het gezicht van managers, werknemers, bestuursleden, door verandering aan te durven en eens met de handen te denken :

  1. Organiseer een inspirerende, creatieve meeting waarin iedereen zijn/haar ideeën deelt en waarin iedereen gelijke spreektijd krijgt.
    De kans is zeer groot dat iedereen bij de les blijft en dat er fantastische inzichten naar boven komen.
  1. Breng de uitdagingen van jouw onderneming in kaart en ga vervolgens aan de slag met creatieve oplossingen door ‘out-of-the-box’ te denken.
  1. Breng een team dichter bij elkaar door serieus spel. Laat ze denken over wat ze nodig hebben om beter te kunnen presteren. LEGO SERIOUS PLAY is zeer geschikt aan de start van een langlopend opleidingstraject als opwarmer of ‘kick-off’ of aan het eind van het traject om conclusies te formuleren.
  1. Bouw de strategie van jouw onderneming voor volgend jaar eens in 3D in plaats van met een stift op een witbord of op een flipchart. Je stimuleert andere delen van het brein door in 3D te denken. Bijkomend voordeel is dat de betrokkenheid van deelnemers 100% is.
  1. Ga eens netwerken met stakeholders door ideeën te bouwen en te co-creëren voor een efficiënte samenwerking. Je krijgt de kans om dingen door de ogen van iemand anders te zien door te luisteren naar het verhaal dat past bij elk gebouwd LEGO® model.
LEGO SERIOUS PLAY image of the fundamentals of a successful project

Genoeg ideeën als een eerste smaakmaker? Meer uitleg over de methode vind je hier en neem vooral contact op om jou verder te inspireren.

Durf jij het aan om eens op een andere manier te werken? Dan is het tijd om LEGO® SERIOUS PLAY®  te introduceren binnen jouw onderneming.