5 Ideeën om jouw gedragsverandering op het werk te bestendigen

Dit bericht biedt jou enkele eenvoudige ideeën over wat je kan doen om jouw eigen gedragsverandering op het werk te bestendigen en  hoe anderen je daarbij kunnen helpen.

Heb jij een maand geleden een lijstje met goede voornemens opgesteld ?

Waar zijn ze nu, die goede voornemens ?

Ergens op een kladpapiertje onderaan in je lade ?

Het heeft wat meer om handen dan enkel een lijstje opmaken van wat je wil veranderen.

Verandering is een proces dat inspanning vergt.

Je gewoontes veranderen is gedragsverandering.

Gedrag is diep geworteld in wat we al zo lang doen dat we ons zelfs niet meer kunnen herinneren hoe het allemaal ooit is begonnen.

Het is vaak sterker dan onszelf.

En daarom is het nu net zo moeilijk om je gedrag te veranderen.

Hier zijn 5 ideeën hoe je gedragsverandering kan bestendigen.

Wat jij kan doen….

  • Zorg dat je verantwoording aflegt aan anderen door jouw gewenste gedragsverandering of goede voornemens kenbaar te maken aan ten minste één of meerdere personen die je vertrouwt.
  • Vraag steun aan anderen door hen op regelmatige basis te laten informeren naar hoe het met je gewenste gedragsverandering gaat. Laat hen weten hoe ze jou kunnen aanmoedigen en ondersteunen in je voornemens. Mensen helpen graag. Het is alleen niet zo eenvoudig voor anderen om uit te zoeken welke soort hulp of aanmoediging voor jou het beste werkt. Vertel het hen gewoon.

Hoe ‘professionals’ jou kunnen helpen…

  • Boek een coaching sessie om jouw gedragspatroon beter te begrijpen. Zelfbewustzijn is de basis van gedragsverandering. Door je zelfbewustzijn te verhogen vind je de motivatie om bewust jouw patroon te doorbreken. Pas als we echt gemotiveerd zijn, zijn we in staat om onszelf een extra duw in de rug te geven om uit onze comfortzone te treden.
  • Zoek jezelf een cursus persoonlijke ontwikkeling of een leiderschapscursus om jou te helpen de gewenste gedragsverandering te realiseren. En wanneer je terugkomt van die cursus, begin dan opnieuw met puntje 1 van deze lijst om ervoor te zorgen dat je wat je geleerd hebt in een cursus ook daadwerkelijk implementeert in je werk.

En nog belangrijker…

  • Feliciteer jezelf met elke kleine stap in de goede richting van gedragsverandering. Maak een lijst van hoe je jezelf kunt belonen bij elke nieuwe stap en werk in functie van je persoonlijke bonusplan. Je hebt iets leuks tegoed als je een goede jongen of meisje bent geweest. Het helpt. Echt waar ! Probeer het maar uit ! Kinderen zullen dit beamen.

Coaching en persoonlijke ontwikkeling comprimeren jouw leercurve en helpen om jouw gedragsverandering te bestendigen.

Anders blijft het alleen maar een bevlieging. Alweer een lijst met goede voornemens naar de prullenbak…

 

Wil je meer weten over leiderschap, communicatie en authenticiteit? 

Ja, stuur me gratis leiderschapstips.

Ja, ik wil meer weten over de Start2BU-workshops.